Coaching en training

Als persoonlijke begeleiding ook uw zorg is…..

U kunt bij ons terecht voor groeps-outdoor ( van mei tot oktober ) en indoor –beweegprogramma’s.

“Lichaamsbeweging, “zonder pijn geen resultaat”” en “pijn is fijn”, zijn mythes!

Het is van vitaal belang dat lichaamsbeweging meer energie oplevert dan dat het energie kost, een overweging die meestal over het hoofd wordt gezien.

Door lichaamsbeweging verkrijgt men lichtheid, werkkracht, stevigheid, het vermogen om moeilijkheden te verdragen, uitscheiding van onzuiverheden en stimulering van de spijsvertering.”

Aangezien iedereen in Nederland zich personal trainer mag noemen is het erg belangrijk om te zorgen voor verantwoorde begeleiding. Persoonlijke begeleiding, gebaseerd op onze medische achtergrond alsfysiotherapeut, zorgt voor snelle en verantwoorde resultaten.

Bij ons treft u geen massaliteit, maar kleinschaligheid en een gerichte en individuele benadering.

Na inspanning kunt u zichzelf in de sauna nog even ontspannen en verwennen met aansluitend een lekker kopje koffie of thee, want ontspanning is net zo belangrijk om in balans te komen en te blijven!

“We leren onze clienten ook een nieuwe benadering van lichamelijke oefening, waarbij het doel niet is inspanning, zweten of zwoegen om de spieren in vorm te brengen. We laten hen zien dat lichaamsbeweging is bedoeld om een nauwe band te scheppen tussen jezelf en jouw kwantum mechanische lichaam, rekening houdend met ieders eigen lichaamstype en ieders eigen wensen en mogelijkheden. Zo wordt lichaamsbeweging een krachtig instrument voor evenwicht.”

QUOTE VAN DEEPAK CHOPRA UIT ZIJN BOEK BALANS IN JE LEVEN:

” Het lichaam is niet alleen een omhulsel of een lopend leven-ondersteunend systeem. Het is uw zelf, zeer persoonlijk gekleed in materie. Weer in contact komen met deze innige verbondenheid is heel geruststellend en aangenaam, vooral voor mensen die lichaamsbeweging hebben opgegeven en vrijwel vreemden zijn geworden van hun eigen lichaam.”

Niet-therapeutisch trainen;wanneer fysiotherapeutische behandeling afgesloten is, of indien de training niet binnen de fysiotherapeutische behandeling past, kan de cliënt op eigen kosten 1 of 2 keer in de week doelgericht bij ons trainen. Deze trainingen zijn primair voor (ex)patiënten van de praktijk bedoeld die gericht en doelbewust willen trainen. Op deze wijze willen wij er voor zorgen dat een goede begeleiding (kennis) van de cliënten en doelbewust trainen gewaarborgd blijven.

Wij zijn er ook vooral voor om u naar het punt te helpen, dat u functioneel, op een voor u prettige manier heeft leren bewegen. Daarom kunnen wij u in onze praktijk onder meer ook met de Wii programma’s begeleiden, zodat u deze verantwoord kunt leren beoefenen zodat de drempel weggenomen wordt naar ook thuis, zonder blessures oplopen, verder blijven bewegen, dus bij slecht weer blijft u dan ook fit en vitaal!

Medische fitness wordt door ons in kleine groepen ( max.4 personen) aangeboden.

Medisch trainen (MTC); is klachtgerichte trainingstherapie onder begeleiding van een fysiotherapeut. Het geeft een verantwoorde doelgerichte opbouwtraining met optimale stimulans.

Er moet sprake zijn van gezondheidsklachten. Er wordt therapeutisch of aansluitend op een fysiotherapie behandeling (post-therapeutisch) gewerkt aan verbetering van de fysieke belastbaarheid en bevorderen/in stand houden van het herstelniveau.

Er wordt gebruik gemaakt van moderne test en trainingsapparatuur en  passende trainingprogramma’s.

Naast de registratie van gegevens zoals lengte, gewicht en leeftijd worden diverse testen uitgevoerd. Deze testen geven een indruk van de spierkracht , conditie en lichamelijke fitheid zoals rust hartslag vetpercentage, bloeddruk, longfuncties enz.

Onze therapeutische (groeps)trainingen worden in principe vergoed door zorgverzekeraars indien u voldoende aanvullend verzekerd bent en horen aangevuld te worden met eigen activiteiten voor effectiviteit op langere termijn. Wij zullen de deelnemers bij opstellen van eigen activiteiten programma begeleiden en adviseren. Deze programma’s worden, bij afwezigheid van een groep, in de vorm van therapeutisch trainen op een individuele wijze gegeven.

Als je individuele training wilt dan zullen we je graag begeleiden in onze praktijk.

Ook zelf werken aan vitaliteit en lekker in je vel zitten kan bij ons, we adviseren je graag.

We hebben de beschikking over de allernieuwste apparatuur je kan daar dan gebruik van maken om fit en vitaal te blijven!

Trainen alleen, samen met je partner of in kleine groepen, het kan dus allemaal in een fijne atmosfeer!

Spring naar toolbar