Onze Regering onder aanvoering van de VVD heeft ooit besloten als het om de kwaliteit van de zorg gaat sinds de invoering van de gereguleerde marktwerking:

“het werkvolk mag omvallen en wij zorgen wel voor onszelf”

“Zolang de zorg kwalitatief maar aan minimaal te stellen eisen voldoet…..” dan is er toch niets aan de hand?

Zo werkt de contractering van zorg momenteel..

Citaat:

” Bij het aanbieden van niet-onderhandelbare contracten is volgens het CBB verder nog van belang of de door de zorgverzekeraar aangeboden zorg kwalitatief aan de daaraan minimaal te stellen eisen voldoet….”

Wij hopen dat u begrijpt dat goede kwaliteit leveren binnen de door Zorgverzekeraars aangeboden contracten praktisch niet meer haalbaar noch te verantwoorden is en daarom is er een grote Manifestatie van Fysiotherapeuten en hun patiënten in Arnhem bij het gebouw van de VGZ op 10 oktober a.s Hierover binnenkort meer..

De directie van VGZ krijgt de “strakke strop” aangeboden namens een 11.300 fysiotherapeuten die samen de actiegroep Fysiotherapie vormen, omdat deze Zorgverzekeraar, evenals de andere grote verzekeraars, geen moraal meer hebben bij het afsluiten van contracten. De privacy van patiënten staat onder druk, uw Fysiotherapeut moet zoveel onnodige administratieve handelingen uitvoeren en onzinnige dossiervorming plegen dat de eigenlijke behandeling er zwaar onder te lijden heeft. U kunt niet eens echt meer van uw klacht afgeholpen worden als u pech heeft want de verzekeraar straft uw Fysiotherapeut met een behandelindex die de Zorgverzekeraar zelf vaststelt en die uw fysiotherapeut een strafkorting oplegt zodra deze zich daar niet naar richt.

Deze behandelindex wordt steeds verder verlaagd is niet transparant maar maakt wel dat uw fysiotherapeut al in de problemen kan komen als deze meer dan 4 tot 7 behandelingen zou geven…

Weet u nog: MINIMALE KWALITEIT... meer koopt uw Verzekeraar niet voor u in…. je kunt ook lezen: “MEER IS UW GEZONDHEID NIET MEER WAARD ANNO 2018-2019″

De vergoeding die de zorgverzekeraar nog biedt laat al jaren geen innovatie meer toe en is al 13 jaar meer dan 30% onder de kostprijs.

U kunt hierboven lezen dat een Nederlander blijkbaar genoegen moet nemen met zorg die net aan minimale kwaliteitseisen voldoet…

Dat is geen vraag meer maar een feit geworden in ons land.

Geen overheidsinstantie hoor je nog zeggen dat iedere Nederlander recht heeft op de beste zorg…

Stelt u zich dit eens voor hoe het de afgelopen jaren gaat sinds de zogenaamde “gereguleerde” marktwerking er kwam?

Niet alleen uw Fysiotherapeut kan niet meer innoveren, of bieden wat u nodig heeft, alle zorgaanbieders …. artsen en specialisten lopen aan de leiband van de zorgverzekeraar en kunnen dus ook de nieuwe en vaak minder schade aanrichtende behandelingen of medicijnen niet meer geven of voorschrijven… het blokkeert iedere innovatie die op termijn ook weer kostenbesparend zou zijn.

De patient heeft eenvoudigweg niets meer te vertellen!

Noot: De CBB is een Rijksoverheid orgaan.

Trofee die de VGZ in ontvangst mag nemen op 10 oktober a.s uit handen van een delegatie die spreken namens 11.300 fysiotherapeuten en hun patiënten.

Wilt u er ook bij zijn?

Neem contact op met de praktijk.

Share Button
Spring naar toolbar