Neuromusculair & Segmentale therapie

Het uitgangspunt van deze werkmethode is gebaseerd op het herstellen van de natuurlijke opbouw en structurele intergratie van het menselijk lichaam. Hierbij is het in balans brengen van de mentale conditie essentieel.

Het uit balans zijn vertaalt zich op fysiek niveau direct in blokkades. Met het lichaam als aangrijpingspunt en informatiebron wordt het makkelijker u bewust te worden van uzelf. Dit bewust worden bestaat uit het ontdekken en vervolgens oplossen van deze blokkades die opgebouwd zijn uit vastgehouden spanningen en gevoelens die vitaliteit- en weerstandsverlies tot gevolg kunnen hebben.

Het is een vreugdevolle en sympathieke manier om tot herstel te komen. Er treedt verbetering op van de vitaliteit en het welbevinden.

Kortom u voelt zich meer in BALANS.

NEUROMUSCULAIRE THERAPIE: de SEGMENTALE therapie is de ‘moeder van de geneeswijzen’. Zowel Chinese geneeswijzen, Chiropraxie, Osteopathie, Manuele geneeskunde, bindweefselmassage als manuele therapie zijn (deels) gebaseerd op deze oer-kennis. Bijna in elke geneeswijze is bekend dat er relaties bestaan tussen verschillende organen, huidgebieden, gewrichten etc. Bekend zijn de meridianen, voetzoolreflex-zones, bindweefsel-zones, oor-acupunctuurpunten, Myofasciale triggerpoints en pijngebieden die behoren bij een orgaan. In de moderne segmentale  therapie speelt de wervelkolom en de bijbehorende (mono-segmentale) spieren, zenuwen, huidgebieden, organen etc. een grote rol, met name doordat de gebieden relatief groot en sterk mono-segmentaal zijn, waardoor ook het therapeutisch effect groot is.

Support is van belang gedurende periodes in uw leven waarbij er sprake is van prestatie druk, stress, en groei- verwerkings- en/of veranderingsprocessen in de werksituatie of in de persoonlijke sfeer.

Bij veranderingsprocessen wordt een ondersteuning gegeven om zo inzicht te verkrijgen, hoe die veranderingen op het lichaam inwerken en hoe blokkades deze groei door verandering tegenhouden.

De behandeling maakt het mogelijk belemmerende  reactie patronen te doorbreken. Het vergroot de creativiteit om met eigen kracht en mogelijkheden nieuwe dimensies te ontdekken. Doordat veranderingen vervolgens in het lichaam toegelaten worden, functioneert u met meer gemak.

De behandeling wordt ervaren als een verrijking op het fysieke, emotionele, mentale en spirituele niveau.

Daarnaast wordt inzicht verkregen en het bewustzijn vergroot zodat het mogelijk is de nieuwe situatie te handhaven. Om tot dit resultaat te komen hebben wij een afgeronde therapie met behandelplan uitgewerkt en maken wij ondermeer gebruik van de volgende technieken :

  • Acupressuur en reflexzone technieken
  • Segmentale therapie
  • Bewust maken van de adequate houding en beweging met feedback
  • Bewuste ontspanningstechnieken en visualisaties

Het in balans brengen vindt plaats in de:

  • Weefselconditie,
  • gewrichtstanden,
  • reflexzones,
  • mentale conditie,
  • energiecentra.

Het gehele lichaam wordt behandeld en daardoor geactiveerd om het geblokkeerde/gekwetste deel te helen.

.

Spring naar toolbar