Orthomoleculaire Geneeskunde


De Orthomoleculaire geneeskunde heeft een wetenschappelijke basis en houdt zich bezig met het genezen door aan het lichaam de juiste moleculen aan te bieden. Door de overbevolking en de daarbij helaas noodzakelijke voedingsindustrie is het tegenwoordig bijna onmogelijk, om via de voeding alle noodzakelijke voedingsstoffen te consumeren.Chronische en ook acute klachten kunnen herstellen door middel van natuurlijke geneeswijzen en life style adviezen. Wetenschappelijke studies staven het belang van natuurlijke therapieën en bewijzen de invloed van voeding op de gezondheid en vitaliteit van het lichaam.

Deze voedingsstoffen bestaan uit twee groepen:

Macronutriënten (eiwitten, vetten, koolhydraten en alcohol) Micronutriënten (vitaminen, mineralen, spoorelementen en andere microvoedingsstoffen) De Orthomoleculaire wetenschap richt zich ook op de functies van deze voedingsstoffen en de rol die ze spelen binnen de stofwisseling van de mens. Welke bouwstoffen hebben we nodig en waarvoor, om een optimaal gezond lichaam te hebben. Orthomoleculaire voeding en voedingssupplementen kunnen in het algemeen zonder problemen gebruikt worden naast andere behandelingen zoals regulier geneeskundige behandelingen. Toch kunnen soms orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat uw Orthomoleculair therapeut op de hoogte is van wat je gebruikt.

“Laat je voeding je medicijn zijn en haal de medicijnen uit je voeding”.

( vlg Linus Pauling).

Steeds minder verzekeraars vergoeden Orthomoleculaire geneeskunde, helaas, terwijl er zoveel preventieve werking vanuit gaan. Voor 2021 treft u hier de info aan. U ziet dan ook gelijk wat voor dekkingen gegeven worden. Vergoedingen in 2021

Voor online afspraken en verdere informatie zie https://www.eatandsea.nl

Spring naar toolbar