Stressmanagement & Mindfulness

IMG_4675

MINDFULNESS

Mindfulness in de fysiotherapie

Het gaat bij mindfulness om: de bereidheid en het vermogen, om volledig aanwezig te zijn in je leven, het te leven alsof het er echt toe doet, in het enige moment dat we hebben, namelijk dit moment. Dat je het waard bent om op deze manier in het leven te staan, en dat je het kunt.

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van mindfulness. Er is aangetoond dat het positieve effecten heeft op informatieverwerking, fysiek, gedrag en emotie. Het verbeterde lichaamsbewustzijn, makkelijker kunnen ontspannen en veranderingen in prikkelverwerking kan leiden tot pijnvermindering en vrijer en/of natuurlijker bewegen.

Het is daarom een effectieve interventiemethode voor patiënten met chronische pijnklachten, terugkerende- en/of stress-gerelateerde fysieke klachten. En daarmee heeft mindfulness definitief een plek ingenomen in het werkveld van de fysiotherapeut.

Mindful fysiotherapie

De mindfulness training die wordt gegeven door onze hiervoor opgeleide fysiotherapeute is wezenlijk anders dan van andere aanbieders. Naast het in balans brengen van lichaam en geest door aandachtoefeningen, is er ook aandacht voor bewust bewegen. Hierbij staat de bewegingskwaliteit, houding en ademhaling centraal. Er wordt gewerkt met verschillende vormen van oefening, aangepast aan uw eigen fysieke mogelijkheden.

STRESS MANAGEMENT PROGRAMMA Met Biofeedback HEARTMATH. Alle energie heeft drie elementen:

een frequentie

een golflengte

een kleurenspectrum

Of het nu een stoel is of een kiwi of een nier,  noem maar op, alles is energie. Toen dit mathematisch was bewezen door Einstein ( en inmiddels is dit bevestigd door research gedaan door de Hubble telescoop), veranderde alles in onze wereld. De hele industrie verschoof naar electronica en energie, de automobiel industrie, radio tv, noem maar op. De enige industrie die hierop is achtergebleven is de medische. Juist in de Westerse wereld is men doorgegaan langs de lijn van de volgelingen van Newton die o.m. beweerde dat een atoom hard en solide materie is. Al langere tijd weten we dus dat dit nooit waar was. Een atoom is niet solide een atoom is energie.  Inmiddels brengt de quantum fysica ons verder vooruit. Vele Nobel prijs winnaars, artsen, schrijvers en onderzoekers zijn het erover eens dat de oorzaak van alle gezondheid en ziekte altijd zijn grond vindt in een energie situatie in het lichaam. Enige belangrijke uitspraken hierover zijn:

“All matter is energy”- Albert Einstein”

“Body chemistry is governed by quantum cellular fields” Prof. Murray Gell- Mann, Nobel prijs Laureaat ( 1969) PhD, Stanford University

“Diseases are to be diagnosed and prevented via energy field assessment” G.Crile, Sr. MD, oprichter Cleveland Clinic

‘Treating humans without the concept of enery is treating dead matter” A.Szent-Gyorgyi, MD Nobel Prijs Laureaat ( 1937)

Dus wanneer je een gezondheid issue wilt oplossen, dan moet het energie probleem worden opgelost. De destructieve frequentie dient hersteld  te worden. Het is dus een zaak van Quantum Fysica. Geen hokus pocus. Stress wordt veroorzaakt door onvoldoende energie op het cellulaire niveau. Daardoor ontstaat ziekte. Inmiddels weten we ook dat we te maken hebben met een cellulaire herinnering. Om problemen te helen, of het nu fysieke, mentale of emotionele issues  betreft zal je eerst de STRESS moeten helen, maar om de stress te helen zal je eerst de cel herinnering moeten helen. Wij gaan hier naar de bron: Met gebruik van de HVR test ( HEART RATE VARIABILITY ), de gouden standaard om stress te kunnen meten in het autonome zenumstelsel, zien we onmiddelijk het effect van ons programma dat is gebaseerd op ondermeer de ontdekkingen van Dr. Alexander Loyd en Doc Childre en onze jarenlange communicatie met dolfijnen en walvissen en de effecten daarvan. De feedback brengt nieuw inzicht en gereedschap. Analyse van de Hart Ritme Variabiliteit laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn. Het hart regeert…. De zaken van het hart regeren onze gezondheid. Volgens  Prof. Dr. Gary Schwartz bevat het hart een zogenaamd hartbrein, met meer dan 40.000 neuronen. Deze maken onderdeel uit van het neuronaal netwerk: De Hart brein connectie. We werken vanuit deze nieuwe inzichten. Inzichten die op dit moment enorm snel gaan. Wij bevelen deze methode aan als vernieuwend en effectief gereedschap voor  een stress management programma, pijnbeheersingsoefeningen, een training in zelfregulering of bij andere vormen van emotie management en een verandering van levensstijl waarbij minder spanning en meer coherentie wordt gevraagd. Een prachtig boek over de impact van cel memory is: A Change of Heart van Claire Sylvia Inderdaad ” a Change of heart changes everything” Lees ook het artikel uit de Ode : Een verandering in je hart verandert alles

Spring naar toolbar