De overstap weken zijn weer begonnen, tijd om wat dingen op een rij te zetten:

Helaas kunnen wij u dit jaar geen vergelijkingswebsites aanbevelen, waarvan u zeker zult kunnen zijn dat daar de voor u beste polis in beeld zal komen.

Die tijd is wel voorbij.

Daarnaast doet zich een nieuw fenomeen voor en dat is dat Zorgverzekeraars clienten willen sturen naar zorgverleners waarmee zij een contract afgesloten hebben.

Dat kan nare consequenties voor u hebben omdat zij met gecontracteerde zorgverleners allerlei beperkende afspraken maken waardoor bijvoorbeeld de behandelingen die u nodig heeft voor uw herstel al heel snel niet meer gegeven mogen worden. Maakt niet uit of u misschien wel 24 behandelingen in uw polis heeft gekozen.

Daarnaast was dit aantal vroeger ook nog per aandoening, nu is het een maximum voor het hele jaar.

De extreme eisen van Zorgverzekeraars waarmee een contract is afgesloten rond adminstratieve lasten nemen ook veel teveel tijd van de eigenlijke behandeling in beslag. Daar zit een patient die beter wil worden helemaal niet op te wachten!

Maar dat interesseert Zorgverzekeraars niet.

Het blijven “gewone” schade verzekeraars die het liefst zo min mogelijk uitgeven aan zorg.

Op dit moment sturen een aantal Zorgverzekeraars waaronder CZ en Nationale Nederlanden hun clienten brieven waarin zij schrijven dat zorgverleners die geen contract met ze willen sluiten, misschien wel mindere kwaliteit leveren.

Dat is natuurlijk pure onzin. Iedere fysiotherapeut is een professional, heeft de vakopleiding gedaan, is doorlopend aan het bij – en na te scholen en staat ingeschreven in een kwaliteitsregister.

De niet contracterende fysiotherapeut gaat juist voor kwaliteit van de eigenlijke behandeling, gericht op wat er nodig is voor uw volledige herstel, want daar komt u voor. Niet voor onzinnig tijdverlies aan zogenaamde “kwaliteit op papier” in allerhande formats.

U wilt herstellen, persoonlijke zorg, vakwerk en 1 op 1 en hands – on behandeling!

Wij kiezen voor uw herstel en geven daar ons persoonlijke vakmanschap, de tijd en aandacht aan, wat niet meer mogelijk is binnen wurgcontracten van de meeste grote zorgverzekeraars.

Ons advies tijdens deze overstapweken is dan ook:

Als u weet dat Fysiotherapie voor u belangrijk is bekijk dan de lijst met vergoedingen onderaan dit blog.

Dan staat u volgend jaar niet voor vervelende verrassingen!

Op die lijst ziet u nog een aantal polissen staan met 100% vergoeding.

Maar, de Restitutie polis is in 2021 als een speld in de hooiberg

Nu proberen heel veel Zorgverzekeraars onder zuivere restitutie 100% uit te komen dus verdwijnen langzamerhand de echte restitutie verzekeringen.

Ook belangrijk om te weten is dat iedere Nederlander nog altijd recht heeft op vrije arts/ therapeut / ziekenhuis keuze. De goedkoopste basis verzekeringen sluiten dit recht al uit, als u daarvoor kiest is dat de consequentie.

Soms kan goedkoop toch een erg dure koop blijken achteraf!

Het beste wat u kunt doen als u zeker wilt zijn van de vrije keuze in de basis verzekering en in de Aanvullende verzekering, is een polis kiezen die dit expliciet vermeld en bellen met de verzekeraar en ze op de man af vragen welke polis vrije keuze toestaat en eventueel ook een 100% restitutie biedt in de Aanvullende verzekering.

Als u geen andere zaken in de aanvullende verzekering gebruikt behalve Fysiotherapie en daarvan misschien maar een paar behandelingen per jaar, dan kan het soms zelfs voordeliger zijn om geen Aanvullende verzekering af te sluiten.

Hieronder treft u het overzicht zoals de vergoedingen bekend zijn op dit moment als u naar een niet contracterende therapeut van UW keuze gaat.

Ten slotte: Wij sluiten net als in 2020 het geval was, ook in 2021 contracten af met:

  • De Friesland
  • Zilverenkruis Achmea en haar labels FBTO, INTERPOLIS en LIFE
  • ONVZ en haar labels VVAA en
  • ASR en haar labels DE AMERSFOORTSE en DITZO
  • DSW en haar labels, STAD ROTTERDAM, IN TWENTE
  • ONVZ, ASR en DSW hanteren geen privacy belasting voor u (verplichte enquetes) noch het afrekenmodel van de behandel index. Dit doen de Friesland en Zilverenkruis met haar labels wel.

Fysiotherapie zit grotendeels in de aanvullende verzekering, daarom hoeft u geen eigen risico te betalen als u naar de Fysiotherapeut wilt en u heeft dan geen verwijzing van een arts nodig.

Alleen op zorg uit de basisverzekering zit een eigen risico!!!!!

Share Button
Spring naar toolbar